Kraniosakralterapi

I kraniosakralterapi søker en kraniosakralterapeut å støtte kroppens egen evne til å helbrede seg selv.

Ved hjelp av lett og tilstedeværende berøring lytter terapeuten til, og vurderer bevegelse og spenningsmønster i kroppens bindevev (fascia) og i det kraniosakrale systemet. Det kraniosakrale systemet består av membraner, knokler og væske som omgir hjernen og ryggmargen. Kranio henviser til kraniet og sakral henviser til sakrum (korsbenet).

Spenningsmønstre og restriksjoner (begrensinger) i bindevevet og det kraniosakrale systemet kan oppstå ved skader, langvarig feil holdning og bruk av kroppen, arr, sykdommer, stress og følelser.  Siden bindevevet henger sammen gjennom hele kroppen, kan restriksjoner på et sted i kroppen påvirke en helt annen del.

Terapeuten behandler derfor med tanke på å hjelpe kroppen å løsne på restriksjoner (hindringer) der årsaken finnes, mer enn med tanke på å behandle symptomer.
Restriksjoner og spenninger kan også ha sammenheng med traumer og følelsesmessige spor i kroppen. Minner og følelser kan dukke opp under behandling. Du bestemmer selv om dette er noe du ønsker å prate om.

Terapeuten vil veilede deg i dette, om du ønsker det, og vil møte deg med respekt, forståelse og åpenhet.

Behandlingen utføres med myk og lett berøring. Du er fullt påkledd og ligger stort sett på ryggen på behandlingsbenken.

 For de fleste oppleves behandlingen som avslappende og behagelig. Noen kan likevel få reaksjoner under og etter behandlingen. Dette skyldes at kroppen gjennom den påvirkning den mottar igangsetter sin egen balansering og selvhelbredelse.

Hvilke ønsker om behandling kan du komme med?

Det er høstet erfaringer med bruke kraniosakralterapi ved for eksempel følgende tilstander:

Muskel og skjelettplager, kjevespenninger, søvnproblemer, hodepine/ migrene, fordøyelsesproblemer, stress og spenningslidelser, traumer og følelsesmessige spenninger, angst, tilbakevendende plager og en hel rekke andre tilstander.

Vår kraniosakralterapeut er : Anne Thorvaldsen

https://www.facebook.com/annecranio

 

Det kraniosakrale systemet. Bildet er hentet fra UpledgerInstitute