Familieterapi

Familieterapi er en terapi som involverer hele familien eller flere familiemedlemmer. Målet er å forbedre kommunikasjonen og løse konflikter innen familien. Terapeuten jobber med å forstå og endre dynamikken i familien, og hjelper med å styrke familiebåndene. Vanlige temaer inkluderer konflikter mellom foreldre og barn, søskenrivalisering, og problemer som påvirker hele familien, som sykdom eller økonomiske utfordringer».

Familieterapeuter har høyere utdanning i familieterapi har ekstra kunnskaper om hva relasjoner betyr for hvordan vi mennesker har det psykisk, fysisk og for hvordan vi fungerer sosialt. Utgangspunktet er en tankegang om at alle blir berørt hvis ett familiemedlem har det vanskelig, og at alle har viktige innspill som må bli hørt for at det enkelte familiemedlem – og familien som helhet – skal få det bedre.

Familieterapeuter har erfaring med å snakke med en person alene, med par, familier, nettverk og andre konstellasjoner ut fra akkurat den enkelte familiens ståsted og behov.

Veiledning

Familieterapeuter er også opptatt av å tenke forebyggende. Vi vet at barn som vokser opp i utrygge relasjoner har en høyere risiko for å utvikle psykiske lidelser senere i livet. Dersom en familie får hjelp til å kommunisere bedre, og til å forholde seg til hverandre på en måte som skaper størst mulig trygghet for alle i familien, gir dette et mer robust utgangspunkt for voksenlivet.

Om du oppsøker en familieterapeut individuelt, med din partner eller i familiesammenheng, er vår oppgave å hjelpe deg å se helheten, å øyne åpninger, muligheter, og nye perspektiver på eller forståelse av utfordringene du opplever.